ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

BRANDBLUSSER VUURWERK


Een brandblusser is tijdens het afsteken van vuurwerk geen overbodige luxe. Vooral voor oud en nieuw wordt er volop vuurwerk gekocht. Denk goed na over wat de gevolgen van persoonlijk letsel kunnen zijn welke ontstaan bij het onjuist verkeerd afsteken van (sier)vuurwerk. Wij zijn leverancier van poeder brandblussers waarmee u uzelf bij het afsteken van vuurwerk kunt beschermen. Groot letsel ontstaat veelal door rondvliegend vuurwerk wat u niet direct in de gaten heeft. 


Een poederblusser is de beste brandblusser voor buiten om tijdens het afsteken van vuurwerk in de buurt te hebben. Een poederblusser kan natuurlijk niet op personen leeggespoten worden in verband met het gevaar van verstikking door inhalering. Poederblussers zijn bedoeld voor het veilig blussen van een buitenbrand zoals een containerbrand, houtbrand, enz. Tijdens het blussen met een poederblusser omsluit het poeder de brandhaard waardoor er geen zuurstof meer tot de brand kan toetreden waardoor het vuur zal doven. Bluspoeder werkt op basis van het negatief katalytische blusprincipe. De blussende werking geschiedt hoofdzakelijk door het afvangen van vrije radicalen die de beginbrand in stand houden. Poederblussers zijn goedkope brandblussers en hebben weinig onderhoud nodig. De kleinste poederblussers met 1 kilo en 2 kilo inhoud bluspoeder zijn veelal aan boord van auto's en boten te vinden. Het nadeel van deze kleine poederblussers is dat de spuitduur kort, slechts circa 12 seconden, is. Bluspoeder bevat zout dat koperbanen op printplaten doet corroderen waardoor storingen ontstaan. Bluspoeder trekt vocht aan waarbij de combinatie vocht en zout grote schade veroorzaakt. Poederblusser kopen?


Ons advies is om behalve de juiste brandblusser voor buiten om vooral legaal vuurwerk van een erkend vuurwerk verkoopbedrijf te kopen. Lees de veiligheid instructies op vuurwerk etiketten goed door. Ieder vuurwerk heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Er worden veel tips voor het veilig afsteken van vuurwerk gegeven. Wij helpen u ook met een aantal tips op weg. Zorg voor een veilige plaats om vuurwerk af te steken (niet te dicht bij een gebouw). Om te voorkomen dat er ineens afgestoken vuurwerk in uw vuurwerktas of vuurwerk voorraad terecht komt kunt u het beste voor uw eigen veiligheid uw voorraad in de schuur of andere ruimte in de nabijheid leggen. Hou een poederblusser in de buurt voor het geval dat er een brand ontstaat. De beste tip is: voorkom een bekeuring door na te gaan welke Gemeentelijke voorschriften er voor u gelden voor het afsteken van vuurwerk.Brandblusser vuurwerk oudejaarsavond kopen? Onderhoudsvrije brandblussers veilig per IDeal betalen. Neem gerust contact op.