ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN


Schuimblusser ophangen. Een brandblusser dient in elk gebouw goed zichtbaar en bereikbaar te zijn. Een brandblusser ophangen moet volgens NEN voorschrift. Hang een schuimblusser in een bedrijfsgebouw niet achter een deur. In een bedrijfspand is een 6-liter-schuimblusser of 6-kg-poederblusser voldoende voor de geldende basisbrandbeveiliging vereisten. Ons brandblusser advies is om geen poederblussers in gebouwen op te hangen echter wel schuimblussers. Bij het blussen van een brand met een poederblusser vervliegt het bluspoeder door de gehele ruimte waar de brand is. Bluspoeder komt dan in al uw elektrische apparatuur terecht. In een bedrijfspand geldt de ophanghoogte van een 6 liter schuimblusser 1.00 meter ( bovenkant brandblusser - vanaf de vloer ). Schuimbrandblussers leveren wij inclusief sterke muurbeugel. Een schuimblusser tot max. 3 liter inhoud dient in bedrijfsgebouwen op max. 1.50 meter aan de wand opgehangen te worden. Als een schuimblusser buiten wordt gehangen is een brandblusserkast noodzakelijk.


Het ophangen van brandblussers luistert nauw. Zorg dat schuimblussers zo weinig mogelijk in looproutes worden opgehangen. Een schuimblusser met 6 liter of 9 liter inhoud heeft namelijk een redelijke diameter. De toegang tot een brandblusser mag niet gehinderd worden door een te verwachten brandrisico. Dit betekent dat de gebruiker van een brandblusser niet door of langs de brand moet hoeven lopen om bij een schuim brandblusser te komen. De locatie van een schuimblusser moet worden aangegeven met behulp van een brandblusser pictogram volgens NEN3011. Pictogrammen voor brandblussers dienen op twee meter hoogte ( bovenkant pictogram bord ) vanaf de vloer boven schuimblussers aangebracht te zijn. Lukt dit niet boven de brandblusser dan is het toegestaan om het brandblusser pictogram bord zichtbaar en nabij de betreffende brandblusser op de wand te plaatsen.


Een 6-liter-schuimblusser is de minimaal vereiste  brandblusser in bedrijfsgebouwen. Een 6-kilogram ABC poederblusser is ook toegestaan echter veroorzaakt blussen met een poederblusser in bedrijfsgebouwen vervolgschade. Draagbare brandblussers dienen ten allen tijde goed bereikbaar zijn en mogen zich slechts op maximaal 20 meter loopafstand bevinden. Met aanvullende brandblussers worden de veelzijdige Co2 brandblussers bedoeld of brandblussers met minder inhoud dan 6 liter schuim of 6 kilogram ABC poeder. Een draagbare Co2 brandblusser is met 2-kg of 5-kg Co2-blusgas te koop. Een Co2 brandblusser wordt voor de brandbestrijding binnen vijf meter loopafstand bij het brandrisico object opgehangen. De ophanghoogte van de meest verkochte Co2 brandblusser, de 5-kg Co2-brandblusser, is net als bij AB schuimblussers en poederblussers 1.00 meter. Naast metalen brandblussers online in de webshop spraybrandblussers kopen. Sprayblussers voor bedrijven, woning, auto, bootcaravan en camper.


Advies ophangen blusapparaten? Neem gerust contact met ons op.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb