ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN


Brandslanghaspel keuren? NEN 671-3 eist jaarlijks onderhoud aan vaste brandslanghaspels. Dit jaarlijks uitvoeren van onderhoud is om brandslanghaspels betrouwbaar en operationeel te houden. Tijdens de jaarlijkse brandslanghaspel keuring worden tijdens het onderhoud de onderdelen zoals haspelblad, lagers, brandslang, kranen, remtest, liter wateropbrengst per minuut (min. 24 liter per minuut) en straalpijp op defecten, lekkages en onvolkomenheden gecheckt. Na onderhoud wordt de NEN671-3 keuringsticker op brandhaspels geplakt.


Uitgebreid onderhoud brandslanghaspels ieder 5e jaar. Dit wordt in NEN-EN 671-3 als aanvullend op jaarlijks onderhoud voorgeschreven. Tijdens uitgebreid onderhoud aan brandslanghaspels wordt de brandslang op de maximale werkdruk getest. De test wordt ook brandslang afpersen of beproeven van brandslangen genoemd. Afpersen is een essentieel onderdeel inzake de betrouwbare werking van brandhaspels voor het moment dat u een brandslang echt nodig heeft. Brandslangen worden na verloop van tijd door uitdroging poreus wat voor kleine scheurtjes en lekkages zorgt. Na het afpersen dient de ronde keuringsticker "slang beproefd conform EN 671-3" op het brandhaspelblad geplakt te worden en is er op de ronde keuringsticker de maand en het jaartal waarin het uitgebreide onderhoud is verricht ingeknipt.  


Wanneer een brandslang niet tijdig wordt vervangen kan het zijn dat de blusdruk vanuit de straalpijp onvoldoende is waardoor de waterstraal niet ver genoeg reikt. Dit kan bijvoorbeeld doordat er ergens water uit de brandslang lekt door porositeit. Ook worden de geprinte technische gegevens op de brandslangen nagegaan. Wanneer tijdens het keuren van brandslanghaspels overige bijzonderheden zijn opgemerkt wordt dit natuurlijk in het aanwezige logboek blusmiddelen bijgeschreven. Het is met name voor u van belang wat de actuele status van de brandslanghaspels is.

 

Brandslang afpersen? Neem gerust contact op.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb