ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

CO2 BRANDBLUSSERS | ONDERHOUD CO2


De eisen voor het onderhoud aan Co2-brandblussers is geregeld in o.a. NEN 2559 waarbij het onderhoud aan Co2 blussers uitgevoerd dient te worden door een brandblusser onderhoud bedrijf. De monteur welke de controle van draagbare Co2 brandblussers verricht dient hiertoe gediplomeerd te zijn. Als basis voor onderhoud aan Co2-brandblussers wordt net als bij andere brandblussers zoals poeder en schuim uitgegaan van de op de brandblusser bluscilinder vermelde of ingeslagen brandblusser productiedatum. Co2 brandblussers worden ook wel kooldioxide, koolzuursneeuw en koolzuurgasblussers genoemd. Het onderhoud schema blijft hetzelfde.

 

ONDERHOUD CO2 BRANDBLUSSERS:

NEN2559 schrijft voor dat er minstens 1x per twee jaar onderhoud aan Co2 brandblussers moet geschieden. Dit uit te voeren onderhoud aan Co2 brandblussers dient om deze veilig en gebruiksklaar te houden. Bij Co2 brandblussers moet het bruto gewicht worden gewogen. Deze "weegcontrole" is vooral om te controleren of er tussentijds geen koolzuurgas uit de Co2 brandblusser is weggelekt. Onderhoud aan Co2 brandblussers geeft u de zekerheid dat de Co2 blusser voldoet aan de inhoud marges zodat u in het geval van brand ook zeker weet dat de Co2 brandblusser op dat moment ook echt zijn werk doet en voldoende Co2 blusgas bevat. Co2 blussers zijn er met 2-kg en 5-kg vulling. 

 

10e JAAR | REVISIE EN HERVULLEN VAN CO2 BRANDBLUSSERS:

Co2 brandblussers dienen in het 10e jaar gereviseerd te worden. Bij revisie van Co2 brandblussers ondergaan Co2 brandblussers een uitgebreide inwendige inspectie en wordt de cilinder op druk beproefd. Wanneer de cilinder na de druktest is goedgekeurd wordt er een inslagnummer op de hals van de Co2 brandblusser ingeslagen. Naast deze handelingen wordt tevens het normale en het uitgebreide onderhoud aan Co2 brandblussers uitgevoerd. Direct na de werkzaamheden wordt het ronde etiket "gereviseerd" op de Co2 brandblussers aangebracht. Het reviseren en hervullen van Co2 brandblussers is kostbaar en veelal duurder dan nieuwe Co2-brandblussers kopen. Hou er rekening mee dat wanneer te hervullen Co2 brandblussers tijdelijk door uw brandblusser leverancier uit uw bedrijf worden meegenomen dat de leverancier goedgekeurde Co2 brandblussers gedurende de afwezigheid van uw eigen Co2 brandblussers plaatst. Dit wordt ook wel het plaatsen van Co2 ruilcilinders of Co2 servicewissel genoemd.

 

20e JAAR | VERVANGEN VAN CO2 BRANDBLUSSERS:

Co2 brandblussers moeten volgens wettelijk voorschrift in het 20e jaar vervangen worden voor  nieuwe Co2-blussers. Dit is binnen de NEN2559 een brandpreventieve maatregel welke genomen is omdat de kwaliteit van 20 jaar in het veld aanwezig zijnde Co2 brandblussers niet meer als voldoende wordt geacht.


Co2-brandblussers kopen? Neem gerust contact op.

 

 


Rating: 5 sterren
34 stemmen

Rating: 5 sterren
34 stemmen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co2 blusser