ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

ONDERHOUDSARME POEDERBLUSSER


Een poederblusser is o.a. toepasbaar op branden in de brandklassen A, B en C. Uitermate geschikt om een brand in de open lucht te blussen. Poederblussers zijn inzetbaar bij temperaturen tot wel -30 graden onder nul. Ander voordeel van een poederblusser is dat een poederblusser, in vergelijking tot schuimblussers in aanschaf goedkoper is. Een ABC poederblusser wordt veelal in die ruimten en omgevingen ingezet waar het flink kan gaan vriezen. Bijvoorbeeld ABC poeder brandblussers in jachthavens, op een camping, op een bedrijfsterrein, enz. De prijs van een poeder brandblusser verschilt per type poederblusser. De prijs van poederblussers hangt af van blusrating, inhoud en de blustechniek.

 

Poederblussers worden ingezet daar waar buiten of binnen een groot risico op brand aanwezig is. Bijvoorbeeld nabij brandstof opslagtanks. Nadeel van het gebruik van poederblussers in besloten ruimten van gebouwen is dat het bluspoeder nevenschade in met name elektrische apparatuur veroorzaakt plus het zicht in de ruimte tijdens het blussen ontneemt. Niettemin is een poederblusser bij brandbestrijding universeel inzetbaar en ook eenvoudig in gebruik voor niet geoefende personen. Ondanks dat een poederblusser bij gebruik nevenschade veroorzaakt wordt er toch bewust voor het kopen van ABC poederblussers gekozen. Poederblussers worden ingezet in ruimten waar nevenschade toelaatbaar is. ABC poederblusser geschikt om zonder gevaar elektriciteitsbrand te blussen. Onderhoudsarme brandblussers in de webwinkel kopen?

 

Bedrijven voldoen reeds al aan de basisbrandbeveiliging eisen wanneer er in bedrijfspanden voldoende brandblussers aanwezig zijn met een minimale inhoud van 6-liter-schuim of 6-kilo-poeder. Het ophangen van een 6 kilogram poederblusser moet op 1 meter vanaf de vloer aan een voldoende stevige muur. Belangrijk is dat brandblussers goed bereikbaar en zichtbaar worden opgehangen. Zichtbaarheid van blusapparaten in een bedrijf wordt vergroot door op twee meter hoogte boven de brandblusser een brandblusser bord aan de wand te bevestigen eventueel met ID picto. Bij kopen nieuwe poederblusser wordt ophangbeugel geleverd.

 

Onderhoud poederblussers moet minimaal 1x per twee jaar geschieden. Echter moet het brandblusser onderhoudsbedrijf de brandblusser keuringsticker per jaar inknippen. Het kan zijn dat vanwege bepaalde bedrijfsactiviteiten uw verzekeraar niet met een tweejaarlijkse keuring akkoord gaat. Overleg dus heel goed met uw brandverzekeraar hoe u hier mee om dient te gaan. Iedere poederblusser dient in het tiende jaar, over de looptijd van 20 jaar dat een brandblusser maximaal ingezet mag worden, te worden voorzien van een nieuwe poedervulling. De hervulkosten van een poederblusser verschilt per brandblusser leverancier. Vaak is een nieuwe poeder brandblusser kopen goedkoper dan hervullen van poederblussers. Onderhoud aan poeder blussers dient door een deskundig en daartoe opgeleid persoon conform NEN2559 uitgevoerd te worden. Poeder brandblussers zijn te koop met 1-kg, 2-kg, 6-kg en 9 kilogram poeder blusstof inhoud.

 

POEDERBLUSSER |  BRANDKLASSEN:  

  • brandklasse A: vaste stoffen - hout, papier, textiel.
  • brandklasse B: vloeibare stoffen - benzine, alcohol, petroleum.
  • brandklasse C: gassen onder druk - aardgas, butaangas, propaangas.

Onderhoudsarme poederblusser kopen? Neem gerust contact op.