ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN


Onderhoud aan schuimblussers is geregeld in NEN 2559 waarbij onderhoud werkzaamheden aan schuimblussers uitgevoerd dient te worden door een brandblussers onderhoudsbedrijf. De persoon welke onderhoud aan schuimblussers verricht dient deskundig en daartoe REOB gediplomeerd te zijn. Tip: wanneer er schuimblussers vervangen of hervuld moeten worden attenderen wij u graag op sprayblussers. Sprayblussers zijn lichtgewicht brandblussers voor bedrijven, huishoudens, auto, caravan en boot en hebben geen verplicht onderhoud nodig.

 

ONDERHOUD METALEN SCHUIMBLUSSERS:

NEN2559 schrijft voor dat er minimaal 1x per twee jaar onderhoud aan schuim brandblussers moet geschieden. Dit periodieke onderhoud aan draagbare schuimblussers dient om deze veilig en gebruiksklaar te houden.

 

TIP: ONDERHOUDSARME BRANDBLUSSERS SCHUIM EN POEDER

 

5e JAAR  |  ONDERHOUD EN HERVULLEN METALEN SCHUIMBLUSSERS 

Schuimblussers bevatten een inhoud op waterbasis en dienen in ieder 5e jaar te worden voorzien van een nieuwe schuimvulling. Na uitgevoerd uitgebreid onderhoud wordt naast of onder de NEN2559 keuringsticker het ronde etiket "uitgebreid onderhouden" op schuim brandblussers geplakt. Tevens moet direct hierna ook het rechthoekige etiket "blusstof vervangen" op de schuim brandblusser aangebracht worden. Zo is ook voor personen welke geen kennis over het onderhoud aan schuimblussers bezitten zichtbaar wanneer de blusstof vervangen dient te worden. De uitzondering op de regel zijn onderhoudsvrije brandblussers. De dienen na het tiende jaar vervangen te worden.

 

10e JAAR  |  ONDERHOUD EN HERVULLEN METALEN SCHUIMBLUSSERS:

Schuimblussers dienen in het 10e jaar ook gereviseerd te worden. Bij de revisie van schuimblussers ondergaan alle schuimblussers een uitgebreide inwendige inspectie en wordt de cilinder op druk beproefd. Naast deze handelingen wordt tevens het normale en het uitgebreide onderhoud aan draagbare schuimblussers uitgevoerd. Direct na deze werkzaamheden wordt het ronde etiket "gereviseerd" op schuimblussers aangebracht. Het reviseren en hervullen van schuimblussers is een Kostbare zaak en is duurder dan het kopen van een nieuwe schuimblusser. Draagbare constante druk schuimblussers ( met manometer ) zijn de goedkoopste schuimblussers.

 

15e JAAR  |  ONDERHOUD EN HERVULLEN METALEN SCHUIMBLUSSERS

Schuimblussers bevatten een inhoud op waterbasis en dienen in het 15e jaar te worden voorzien van een nieuwe schuimvulling. Na uitgevoerd uitgebreid onderhoud wordt naast of direct onder de NEN2559 keuringsticker het ronde etiket "uitgebreid onderhouden" op de schuimblussers geplakt. Hierna moet het rechthoekige etiket "blusstof vervangen" op de blusser geplakt worden. Zo is zichtbaar wanneer de schuimvulling voor het laatst vervangen is.

 

20e JAAR  |  VERVANGEN METALEN SCHUIMBLUSSERS:

Schuimblussers moeten volgens wettelijk voorschrift in het 20e jaar vervangen worden voor nieuwe schuimblussers. Dit is binnen de NEN2559 een brandpreventieve maatregel welke genomen is omdat de kwaliteit van 20 jaar in het veld aanwezige schuimblussers niet meer als voldoende wordt geacht.


Onderhoudsarme schuimblussers kopen? Neem gerust contact op.