ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN


Poederblusser ophangen. Een poederblusser dient in iedere situatie goed zichtbaar en goed bereikbaar te zijn. Een poederblusser ophangen moet volgens NEN voorschrift. Hang een poederblusser bijvoorbeeld niet achter een deur. Volgens de wet zijn in een bedrijfsgebouw of 6-liter-schuimblussers of 6-kg-poederblussers voldoende voor de geldende basisbrandbeveiliging vereisten. Ons brandblusser advies is om geen poederblussers in gebouwen op te hangen echter wel schuimblussers. Is het echter zo dat de eigenaar kiest voor vervolgschade veroorzaakt door bluspoeder dan wordt er bewust voor poederblussers gekozen. Bij het blussen van een brand met een poederblusser vervliegt het bluspoeder door de gehele ruimte en neemt het zicht weg. 


Bluspoeder uit poederblussers komt in al uw elektrische apparatuur terecht. Groot voordeel van iedere poederblusser is dat de een poederblusser de goedkoopste brandblusser is en reeds geschikt voor ophangen in ruimten waar het zelfs tot -30 graden kan vriezen. In een bedrijfspand geldt er een ophanghoogte voor een 6-kg-poederblusser van 1 meter hoogte bovenkant brandblusser vanaf de vloer. Poederblussers leveren wij inclusief ophangbeugel. Een poederblusser tot max. 4 kilo ABC bluspoeder inhoud dient in bedrijfsgebouwen op maximaal 1.50 meter hoogte opgehangen te worden. Als een poederblusser buiten wordt opgehangen kan deze het beste in een brandblusserkast opgehangen worden.


Met 6-liter-schuimblussers wordt de minste blusschade in bedrijfsgebouwen veroorzaakt. Een 6-kilo ABC poederblusser is ook toegestaan echter veroorzaakt dat gevolgschade. Kleine blusmiddelen dienen ten allen tijde goed bereikbaar te zijn en mogen zich slechts op maximaal 20 meter loopafstand van elkaar bevinden. Met aanvullende brandblussers worden Co2 brandblussers bedoeld of brandblussers met minder inhoud dan 6-liter schuim of 6-kilogram ABC poeder. Een Co2 brandblusser is met 2-kilo of 5-kilo Co2-blusgas te koop. Een Co2 brandblusser wordt voor de brandbestrijding binnen vijf meter loopafstand bij het brandrisico opgehangen. De beste ophanghoogte van de 5-kg-Co2 brandblusser is net als bij schuimblussers en poederblussers 1 meter. Naast de conventionele zwaardere brandblussers kunt u bij ons sprayblussers en onderhoudsvrije brandblussers in de webshop kopen en sprayblussers voor kantoor, woning, auto en boot.


Ophangen brandblussers? Neem gerust contact op.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb