ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN


Een poederblusser is voor brandklasse A, B en C branden geschikt. Een brandklasse is een groep van gelijksoortige branden geordend naar de aard van brandende stoffen. Brandklasse A geeft aan dat de blusser geschikt is voor het blussen van vaste stoffen als hout en textiel. Brandklasse B geeft aan dat de brandblusser geschikt is voor het blussen van vloeistoffen zoals oliën en benzine. Brandklasse C omvat draagbare brandblussers voor gasbranden.

 

Brandklassen worden met pictogrammen en de desbetreffende letter op ABC poederblussers weergegeven. De blussende werking van poeder is negatief katalytische indringing tot de brandhaard. Bluspoeder gaat een reactie met de brandmoleculen aan en het bluspoeder sluit iedere brandmolecuul af. Op deze wijze ontstaat er een tekort aan zuurstof in de brandhaard. Zonder voldoende zuurstof kan een brand niet voortduren. Poederblussers zijn behalve op brandklasse A en B beginbranden tevens geschikt voor het adequaat en veilig blussen van een kleine gasbrand. Ook is een elektriciteitsbrand tot 1000 volt prima met een poeder brandblusser te blussen. Volgens de wet voldoet moeten er in bedrijfspanden brandblussers zijn met min. 6-kilo poeder of 6-liter schuim. Een schuimblusser of sprayblusser is de beste brandblusser voor gebruik in gebouwen. Poederblussers adviseren wij om enkel buiten te gebruiken.

 

ABC poederblussers zijn verkrijgbaar met blusstof inhoud maten van 2 kg, 6 kg, en 9 kg poedervulling. Met een poeder brandblusser kan door de effectieve blusstof en de eenvoudige werking ook door niet geoefende personen doeltreffend geblust worden. Dit komt doordat de uitstroom van bluspoeder een zeer groot bereik heeft. De 12 kg poederblussers worden door dakdekkers ingezet omdat het brandgevaar bij dakwerkzaamheden met open vuur groot is. De 1 kg en 2 kg poederblussers worden nog altijd in voertuigen en vaartuigen ingezet. Wij raden dit af omdat poeder veel nevenschade aan elektrische apparatuur en bekabelingen teweegbrengt. Behalve dat poederblussers groot blusvermogen hebben zijn deze af fabriek geschikt voor gebruik bij temperaturen tot min dertig graden. ABC poeder blussers zijn goedkoper in onderhoud en aanschaf dan schuimblussers. In brandblusmiddelen webwinkel nu ook onderhoudsvrije poederblussers onderhoudsvrije schuimblussers kopen.


Advies poederblussers? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb