ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

BRANDBLUSSERS BESTURINGSKASTEN | WEBSHOP


Brandblussers besturingskasten. Beste brandblusser om brand in besturingskasten te blussen is de 5 kg Co2-brandblusser. Hang een 5 kilogram Co2 brandblusser max. op 5 meter afstand van een besturingskast. Co2 blusgas is een schoon blusgas dat geen elektriciteit geleidt. Een PLC besturingskast is veelal een metalen of stalen kast welke in verschillende afmetingen en op maatwerk geleverd kan worden. Besturingskasten vinden we in productiebedrijven in industrie en op straat. Besturingskasten worden gebruikt voor kabel- en telefonieverbindingen en voor het verdelen van elektriciteit.


Offerte brandblusser besturingskast? Neem gerust contact met ons op. De blussende werking van iedere 5 kg Co2 brandblusser is zuurstofverdrijving. Co2 blusvloeistof wordt onder 50 bar vloeibaar in Co2 cilinders opgeslagen. Door het handvat in te knijpen wordt de Co2-brandblusser geactiveerd en wordt het Co2 via het blusventiel door de expansiekoker afgeblazen. Wanneer het vloeibare Co2 met de buitenlucht in contact komt wordt het vloeibare Co2 omgezet naar gasvormig Co2 (koolzuursneeuw). Co2 blusapparaten worden vooral gebruikt voor het veilig blussen van elektriciteitsbranden in productie machines besturingskasten, groepenkasten, elektriciteitshuisjes en kasten waarin zich de (hoofdverdeel) elektrische installatie bevindt. Een 5 kg Co2 blusapparaat is de beste brandblusser voor het blussen van een in brand staande besturingskast en PLC kast. Brandblusser per IDeal veilig in de webwinkel online kopen.In besturingskasten kan de temperatuur vrij hoog zijn. Dit komt doordat alle in een besturingskast aanwezige apparatuur en bekabelingen de temperatuur in besturingskasten aanzienlijk kan doen oplopen. Hierbij komt dat besturingskasten aan de binnenzijde veelal stoffig zijn. De combinatie van warmte en stof vormt een vergroot risico op brand. Naast opgehoopt stof en een hoge temperatuur kan een los of vervuild contact brand veroorzaken. Elektrische energie zoekt een uitweg, omdat dat via de normale geleiding niet mogelijk is komt de energie vrij in de vorm van warmte. Veel elektrische apparatuur heeft een beveiliging, bijvoorbeeld een zekering of een thermische beveiliging. Besturingskasten worden vaak standaard met koelventilatoren uitgerust waarmee de kans op brand verkleind wordt. Voor blussen van brand in besturingskasten en bekabelingen adviseren wij 5-kg Co2-brandblussers.


Een alternatief voor het veilig blussen van een elektriciteitsbrand zijn ABC poederblussers. Deze zijn goedkoop maar geven een enorme gevolgschade. Vooral bij gebruik op besturingskasten. Het ABC poeder bevat zouten welke zich hechten op contacten in elektrische circuits, panelen, besturingen, enz. ABC poederblussers adviseren wij om alleen buiten te gebruiken of in ruimten waar men gevolgschade accepteert. Raadpleeg wanneer u poederblussers wilt kopen uw verzekeraar en de polisvoorwaarden in uw brandverzekering. Alternatief voor blussen brand kleine besturingskasten is de sprayblusser voor buiten. De sprayblusser is voor het blussen op vaste stoffen ook geschikt voor het blussen op elektra tot 1000 volt. De sprayblusser is een compacte sprayblusser waardoor in iedere toepassing universeel in te zetten en overal te monteren. Sprayblussers zijn volledig onderhoudsarme brandblussers.


Brandblusser besturingskast kopen? Neem gerust contact op.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb