ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

BRANDBLUSSER ELEKTROMOTOR | WEBSHOP


Brandblussers elektromotor? Wat is de beste brandblusser voor het veilig blussen van een brand in een elektromotor en of een beginnende elektriciteitsbrand? Voor het veilig blussen van beginbranden in een elektromotor of elektrische en ook fijnmechanische apparatuur kunt u het beste een Co2 brandblusser kopen. Hang deze maximaal binnen vijf meter vanaf het brandrisico. Co2 blusgas is een schoon blusgas dat geen elektriciteit geleidt. Een draagbare Co2-brandblusser kent zelfs verschillende benamingen zoals koolzuurgas, koolzuursneeuw en kooldioxide brandblusser. Co2-brandblusser per IDeal online kopen.


De bluswerking van Co2 brandblussers is als volgt. Als voorbeeld wordt de 5-kilogram Co2-brandblusser beschreven. Het Co2 blusmiddel wordt onder 50 bar vloeibaar in Co2 brandblusser cilinders opgeslagen. Door het handvat in te knijpen wordt de Co2 brandblusser geactiveerd en wordt het Co2 blusgas via het blusventiel door de brede zwarte expansiekoker geleidt. Wanneer het vloeibare Co2 met de buitenlucht in contact komt wordt direct het vloeibare Co2 direct omgezet naar gasvormig Co2 (koolzuursneeuw). Co2-brandblussers worden vooral ingezet voor het veilig blussen van elektriciteitsbranden in o.a. machines elektromotoren, groepenkasten, elektriciteitshuisjes en kasten waarin zich de (hoofdverdeel) elektrische installatie bevindt. De 5-kg Co2-brandblusser is de beste brandblusser voor het blussen van in brand staande elektromotoren. Bestellen van brandblussers online in de webshop is veilig en voordelig!Voor de meeste apparatuur geldt dat deze elektrische energie omzetten in een andere vorm van energie. Dat kan zijn licht, beeld, geluid, beweging of ook warmte. Tussen de diverse elektrische apparatuur is er één belangrijke overeenkomst, er komt warmte vrij. Een los contact of een vervuild contact zorgt voor extra warmte of hitte. Een elektromotor die vastloopt of overbelast wordt, zal warm worden. Elektrische energie zoekt een uitweg, omdat dat via de normale geleiding niet mogelijk is komt de energie vrij in de vorm van warmte. Veel elektrische apparatuur heeft een beveiliging, bijvoorbeeld een zekering of een thermische beveiliging. In normaal bedrijf worden deze meestal niet getest. Apparaten voorzien van elektrische verwarming zijn uitgerust met een specifieke thermostaat om ervoor te zorgen dat de ingestelde temperatuur gehandhaafd blijft. Wanneer deze thermostaat defect raakt is er geen andere beveiliging meer aanwezig om brand te voorkomen. Een thermostaat is geen beveiliging. Voor blussen op elektra adviseren wij 5-kilogram Co2-brandblussers.


Een alternatieve brandblusser voor veilig blussen van elektromotor brand is een ABC poederblusser. Poederblussers zijn goedkoop maar geven een enorme gevolgschade. Vooral bij gebruik op elektrische apparatuur en elektrische installaties. Het ABC poeder bevat zouten welke zich hechten aan de contacten in elektrische circuits, panelen, besturingen, enz. ABC poederblussers adviseren wij om alleen buiten te gebruiken of in ruimten waar gevolgschade acceptabel is. Raadpleeg, wanneer u poederblussers wilt kopen, uw verzekeraar en de polisvoorwaarden van uw brandverzekering. Andere brandblusser om veilig brand in elektromotoren te blussen is de innovatieve sprayblusser. Sprayblussers zijn behalve voor blussen van vaste stoffen ook geschikt voor het blussen op elektra tot 1000 volt. Sprayblussers zijn kleine brandblussers met grote bluscapaciteit en voordelig in prijs!


Brandblusser elektromotor kopen? Neem gerust contact op.