ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

ONDERHOUD BRANDSLANGHASPELS WEBSHOP


Controle en onderhoud brandslanghaspels dient volgens de NEN-EN 671-3 uitgevoerd worden. Het jaarlijks keuren en onderhouden van brandslanghaspels moet door een daartoe opgeleide deskundige onderhoud medewerker verricht worden. Brandslanghaspels hebben als groot voordeel dat er altijd een onbeperkte voorraad aan blusstof voorhanden is. In de webwinkel brandslanghaspels met voordelige prijzen online kopen en veilig per IDeal afrekenen.


JAARLIJKS ONDERHOUD BRANDSLANGHASPEL:

De onderhoudsnorm NEN-EN 671-3 voor brandslanghaspels vereist jaarlijks onderhoud aan alle typen brandslanghaspels. De jaarlijkse keuring dient er voor om brandslanghaspels gebruiksklaar te houden. Behalve uitgebreide visuele controle worden onderdelen als het haspelblad, lagers, brandslang, kranen, liter wateropbrengst per minuut en straalpijp op defecten, lekkages en afwijkingen gecontroleerd. Na uitvoeren onderhoud aan brandhaspels moet de brandslang haspel onderhoud keuringsticker aangebracht worden. Onderdelen brandslanghaspel nodig? Koop online nieuwe onderdelen voor brandslanghaspels!5 JAARLIJKS | UITGEBREID ONDERHOUD BRANDSLANGHASPEL:

In ieder 5e jaar dient er volgens NEN-EN 671-3 uitgebreid onderhoud aan brandslanghaspels plaats te vinden. Aanvullend op het jaarlijks onderhoud moeten brandslangen op de maximale werkdruk conform NEN-EN 671 ontwerpnorm getest worden. Deze test wordt ook het afpersen van brandslangen genoemd en is een essentieel onderdeel inzake de betrouwbare werking van brandslanghaspels voor het moment dat u bij brand de brandslang echt nodig heeft. De brand slangen op brandslanghaspels worden na verloop van tijd poreus wat voor kleine scheurtjes en lekkages zorgt. Na afpersen dient de sticker "slang beproefd conform EN671-3" op de haspel geplakt te worden. Wanneer een brandslang niet tijdig wordt vervangen kan het zijn dat de blusdruk vanuit de straalpijp niet voldoende is waardoor de waterstraal niet ver genoeg reikt. Deze situaties kunnen ontstaan doordat er bijvoorbeeld water ergens vanuit de brandslang lekt door porositeit vanwege ouderdom, uitdroging en slijtage van de brandslang. In de shop ook losse brandslang in diverse brandslanglengten online kopen!


BRANDSLANGHASPEL VERVANGEN | WEBSHOP

Brandslanghaspels hoeven niet bij een bepaalde leeftijd verplicht voor een nieuwe vervangen te worden. Bij goed jaarlijks uitgevoerde controles gaan alle brandslanghaspels tientallen jaren mee. Is een brandslanghaspel in een koude en vochtige omgeving opgehangen dan zal deze mogelijk sneller vervangen moeten worden. Handig is het om bij bestellen van nieuwe brandslanghaspels om ook het brandslanghaspel pictogram te bestellen.

 

Onderhoud brandslanghaspels? Neem gerust contact op.