ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

DRIJFGASPATROON BRANDBLUSSERS


Welke soorten blusapparaten? Brandblussers met schuim en poeder blusmiddel onder constante druk zijn blusmiddelen met de laagste prijzen. Naast constante druk blusapparaten zijn er de duurdere blusapparaten met rode activatie inslagknop bovenop het blusapparaat. Dit zijn drijfgaspatroon brandblussers.

 

Een drijfgaspatroon is met Co2 of stikstof ( N2 ) gevuld. Het drijfgas zorgt ervoor dat de totale inhoud van het blusapparaat onder een bepaalde druk effectief uit het blusapparaat wordt geblazen. Vooral ABC poederblussers worden met drijfgaspatroon aangeboden echter minder dan constante druk poeder of schuim brandblussers. Dat komt omdat constante druk brandblussers goedkoper in aanschaf en onderhoud zijn. Tijdens het uitvoeren van brandblusser onderhoud moet het drijfgaspatroon uit de brandblusser worden gehaald voor een grondige uitwendige controle. Op het drijfgaspatroon staat ook het gewicht van het drijfgaspatroon vermeldt. Het actuele gewicht van het drijfgaspatroon mag slechts maximaal 10% afwijken van het op het patroon vermelde gewicht. Bereikt het drijfgaspatroon het 10e levensjaar dan moet deze op druk getest worden of worden vervangen.

 

Een constante druk schuim brandblusser staat continue onder druk ( stikstof - N2 ). Constante druk schuim brandblussers zijn te koop met een premix schuimvulling. Bij drijfgaspatroon houdende schuimblussers bevindt zich het schuim concentraat in een separate koker in het blusapparaat naast de stijgbuis. Nu voldoen bedrijven al aan de eisen voor de brandpreventie in gebouwen wanneer er behalve brandslanghaspels ook goedkoper brandblussers met constante druk aanwezig zijn. Dit moeten wel schuimblussers met minimaal 6-liter inhoud of poederblussers met minimaal 6-kilo inhoud zijn. U kunt ook voor de erkende spuitbus spraybrandblusser kiezen. Deze blust met eenzelfde blustijd als de zware 6 liter schuimblusser en hoeft geen uitgebreid brandblusmiddelen onderhoud.  

 

Onderhoudsarme brandblusser kopen? Neem gerust contact op.

  

 

Rating: 5 sterren
39 stemmen