ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

HOME » INFO » REGELGEVING BRANDBLUSSERS » PICTOGRAM BLUSMIDDELEN

PICTOGRAM BLUSMIDDELEN


Blusmiddelen in gebouwen en bouwwerken dienen goed zichtbaar te zijn. Door een brandblusser of een brandslanghaspel direct in het zicht aan een muur op te hangen is deze bij brand sneller operationeel. De NEN 4001:2006 blusmiddelen projectie norm is van toepassing op de totstandkoming en instandhouding van de brandveiligheid in bedrijven inclusief de bijbehorende bedrijfsterreinen.

 

De norm NEN3011 regelt de regelgeving betreffende brandblusser pictogram borden. De norm schrijft voor dat er boven ieder blusmiddel, zowel brandblusser als brandslanghaspel, op twee meter hoogte ( bovenkant pictogram bord ) het rode vierkante brandblussers bord pictogram moet worden geplaatst. Zijn de blusmiddelen in een brandblusserkast of in een brandslanghaspelkast ondergebracht dan dient er op de kast een brandblusser sticker of brandblusser bordje te zijn aangebracht. Is er geen mogelijkheid om een brandblusser symbool bord op twee meter boven een brandslanghaspel of een brandblusser te plaatsen dan mag u het pictogram (wel zichtbaar) in de directe nabijheid van de brandblusser of brandslanghaspel plaatsen. Brandblussers bedrijfsgebouwen kopen?

 

Aan de hand van de pictogrammen is het in geval van brand direct duidelijk waar er in de directe nabijheid een brandblusser of brandslanghaspel hangt. Naast de in de projecteringsnorm voorgeschreven vierkante pictogram borden voor brandblussers en brandslanghaspels is er ook het zogenaamde ID pictogram voor brandblussers en brandslanghaspels te koop. Op een brandblusser ID pictogram bord staan de eigenschappen van het betreffende blusmiddel vermeldt plus eventuele restricties zoals op welke soort brand het blusmiddel wel of niet geschikt is. Voorkomen moet worden dat er bijvoorbeeld met water vanuit een brandslanghaspel een brand in de meterkast wordt geblust. ID pictogrammen kunt u online kopen voor: schuimblusser, poederblusser, Co2-blusser, vetblusser en brandslanghaspel. Handig zijn de ID instructieborden voor niet geoefende personen.


Brandblussers en pictogrammen per IDeal kopen? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pictogrammen voor brandblusmiddelen voordelig online kopen bij BlusPunt Brandblussers.