ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN


Schuimblusser kopen. Welke schuimblusser kopen. Schuimblussers zijn de beste brandblussers in bedrijfsgebouwen. Schuimblussers kennen we in twee soorten schuimblussers. Namelijk de goedkope constante druk schuimblusser met manometer en de schuimblusser met inwendig drijfgaspatroon. Een draagbare schuimblusser is inzetbaar bij het blussen van in gebouwen en ruimten veelvuldig voorkomende brandbare stoffen in de brandklassen A en B. De prijs van een schuimblusser wordt mede bepaald door de blusrating, de inhoud van de schuimblusser en de werking. De blusstof in een constante druk schuimblusser wordt met N2 op druk gehouden.

 

Schuimblusser kopen. Constante druk schuimblussers zijn de goedkoopste schuimblussers onder de conventionele brandblussers in bedrijfsgebouwen.  Een schuimblusser welke een drijfgaspatroon bevat is duurder in aanschaf en onderhoud. Mede omdat het N2 patroon in het tiende levensjaar van de drijfgaspatroon houdende schuimblusser hervuld dient te worden. Meestal wordt voor vervanging van het patroon gekozen. Dus zowel de aanschaf en het onderhoud van constante druk schuimblussers is voordeliger dan onderhoud aan drijfgaspatroon bevattende schuim brandblussers. Constante druk schuim brandblussers zijn te koop met 2 liter, 6 liter en 9 liter inhoud. De kleine 2 liter schuimblusser worden net als de sprayblusser voor brandpreventie in woningen opgehangen. Bedrijven hebben vanuit de Overheid de verplichting om minimaal 6 liter schuimblusser of 6 kilo poederblussers in het bedrijfspand te hebben.

 

MINIMALE BRANDBLUSSER INHOUD - VEREIST IN GEBOUWEN:

Als bedrijf voldoet u reeds aan de door de Overheid vereiste brandveiligheid eisen in bedrijfsgebouwen wanneer u 6 liter constante druk schuimblussers in uw pand heeft. Het ophangen van 6 liter schuim brandblussers moet op 1 meter vanaf de vloer aan stevige wanden. Belangrijk is dat brandblussers goed bereikbaar en zichtbaar worden opgehangen. De zichtbaarheid van een brandblusser in een gebouw wordt vergroot door op twee meter hoogte boven de brandblusser een brandblusser bordje op twee meter hoogte aan de wand te bevestigen. Een vereiste vanuit de projecteringsnorm. Bij het kopen van een nieuwe schuimblusser wordt de ophangbeugel meegeleverd.

 

Het onderhoud aan schuim brandblussers moet minimaal 1x per twee jaar geschieden. Echter mag het brandblusser onderhoudsbedrijf slechts de brandblusser keuringsticker per jaar inknippen. Het kan zijn dat vanwege bepaalde bedrijfsactiviteiten uw verzekeraar hier niet mee akkoord gaat. Overleg dus goed met uw brandverzekeraar hoe u hier mee om dient te gaan. Iedere schuimblusser dient in ieder vijfde jaar, over de looptijd van 20 jaar dat een brandblusser maximaal ingezet mag worden, te worden voorzien van een nieuwe schuimvulling. De hervulkosten van schuimblussers verschillen per brandblusser leverancier. Vaak is een nieuwe schuimblusser kopen voordeliger dan het hervullen van een schuimblusser. Onderhoud draagbare schuim brandblussers dient door een daartoe opgeleid persoon conform NEN2559 uitgevoerd te worden. Brandblusser leverancier onderhoudsvrije brandblussers en lichtgewicht blussers.

 

Schuimblusser voor gebruik brandklassen

 

  • brandklasse A: vaste stoffen - hout, papier, textiel.
  • brandklasse B: vloeibare stoffen - benzine, alcohol, petroleum.

 

Brandblussers bedrijfspand nodig? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb