ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN


Uiterst groot voordeel van brandslanghaspels is dat er altijd een onbeperkte voorraad aan blusstof voorhanden is. Brandslanghaspels worden gefabriceerd conform ontwerpnorm EN-671-1 en moeten jaarlijks geheel conform de NEN671-3 norm onderhouden worden. Een brandslanghaspel dient om een beginnende brand in een gebouw te bestrijden tot de brandweer arriveert. Met een brandslanghaspel op iedere verdieping kunt u elk punt in een gebouw bestrijken. Daarbij mag u ook rekening houden met de worplengte van de waterstraal welke vijf meter bedraagt. Een 20-meter-brandslanghaspel telt in de gehele projectie van brandslanghaspels in gebouwen dus voor in totaal 25 meter bereik.

 

Bij een brandslanghaspel wordt er voor het bereiken van een complete basis brandbeveiliging eenheid per verdieping in een gebouw een schuimblusser opgehangen. In Nederland worden vaste brandslanghaspels met KIWA keur en CE markering met brandslang lengten van 20, 25 en 30 meter geleverd. In gebouwen en verdiepingen >500m2 zijn brandslanghaspels verplicht aanwezig. Het aantal brandslanghaspels is zodanig dat de loopafstand tussen een brandslanghaspel en elk punt van de vloer van een gebruiksfunctie niet groter is dan de lengte van de slang vermeerderd met 5 meter. Een brandslanghaspel is geschikt voor brandklasse A branden zoals textiel, papier en hout. Een nieuwe brandslanghaspel wordt compleet geleverd met brandslang, haspelblad, straalpijp met ophanghaak, wandmontageset rolgeleider, afsluiter en chromen pijp vanaf brandhaspel tot aan de afsluiter. NEN-EN 671-3 schrijft jaarlijks onderhoud voor. Dit om brandslanghaspels gebruiksklaar te houden. Behalve uitgebreide visuele brandslang haspel controle worden lagers, waterkranen, de straalpijp, op defecten, lekkages en afwijkingen gecontroleerd.

 

In ieder 5e jaar dient er uitgebreid onderhoud aan brandslanghaspels plaats te vinden. Aanvullend op het jaarlijks onderhoud moet de brandslang op de maximale werkdruk conform de NEN-EN 671 ontwerpnorm getest worden. Deze test wordt ook wel het afpersen van brandslangen genoemd en is een essentieel onderdeel inzake de betrouwbare werking van brandslanghaspels voor het moment dat u bij brand de brandslang echt nodig heeft. De slangen op brandhaspels worden na verloop van tijd poreus wat voor kleine scheurtjes en lekkages zorgt. Na het afpersen dient de sticker "brandslang beproefd conform EN671-3" op de brandslanghaspel geplakt te worden. Voor goede zichtbaarheid van brandslanghaspels kunt u brandslanghaspel pictogram borden kopen. Dit zijn de verplichte vierkante rode brandslanghaspel borden en brandslanghaspel ID gebruikersinstructie borden. Brandhaspel kopen?

 

 


Brandslanghaspel kopen? Neem gerust contact op.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Leverancier blustoestellen en brandslanghaspels Twente. Leverancier blustoestellen Twente en Overijssel.