ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

ONDERHOUD POEDER BRANDBLUSSERS


Onderhoud aan draagbare ABC poeder brandblussers is geregeld in NEN2559 waarbij het onderhoud uitgevoerd dient te worden door een brandblusser onderhoudsbedrijf. De persoon welke het onderhoud aan draagbare poederblussers verricht dient hiertoe wel opgeleid te zijn. Tip: wanneer er brandblussers vervangen of hervuld moeten worden attenderen wij u hierbij graag op onderhoudsarme brandblussers en sprayblussers. Dit zijn brandblussers voor kantoorruimte, thuis, auto, boot en hoeven geen verplicht onderhoud.

 

REGULIER ONDERHOUD POEDERBLUSSERS:

NEN2559 schrijft voor dat er minimaal 1 keer per twee jaar onderhoud aan poederblussers moet geschieden. Dit periodieke onderhoud aan draagbare poederblussers dient om deze veilig en gebruiksklaar te houden.

 

10e JAAR  |  ONDERHOUD EN HERVULLEN METALEN POEDERBLUSSERS:

Poederblussers dienen in het 10e jaar gereviseerd te worden. Bij revisie van poederblussers ondergaan deze een uitgebreide inwendige inspectie en wordt de cilinder op druk beproefd. Naast deze handelingen wordt tevens het normale en het uitgebreid onderhoud aan poederblussers uitgevoerd. Direct na deze werkzaamheden wordt het ronde etiket "gereviseerd" op aangebracht. Het reviseren en hervullen van poederblussers is vrij kostbaar en is vaak duurder dan het kopen van nieuwe poederblussers. De draagbare 2-kg, 6-kg, 9-kg constante druk poederblussers (met manometer) zijn de goedkoopste poederblussers. Geschikt voor gebruik in de brandklassen A, B en C. Nu is er in de webwinkel ook 6 kg poeder brandblusser onderhoudsvrij te koop. Tien jaar lang geen onderhoud kosten.

 

20e JAAR  |  VERVANGEN POEDERBLUSSERS:

Poederblussers moeten volgens wettelijk voorschrift in het 20e jaar vervangen worden voor nieuwe. Dit is binnen de NEN2559 een brandpreventieve maatregel welke genomen is omdat de kwaliteit en betrouwbaarheid van 20 jaar in het veld aanwezige zijnde draagbare poederblussers niet meer als voldoende wordt geacht.


Advies onderhoud brandblusser? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb