ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

BOUWBESLUIT BRANDHASPELS


Welke en hoeveel brandslanghaspels zijn in bedrijfspand vereist? Binnen het Bouwbesluit zijn brandslanghaspels essentieel onderdeel van brandpreventie middelen in gebouwen. Het Bouwbesluit bevat bouwtechnische voorschriften waaraan eigenaren en huurders van bedrijfspanden in Nederland minstens aan moeten voldoen. Verbouwingen vallen ook onder het Bouwbesluit. Het eerste Bouwbesluit dateert van 1992. Koop eenvoudig in de webwinkel nieuwe brandslanghaspels met 20, 25 en 30 meter.


Hiermee werden bouwvoorschriften in heel Nederland gelijk. In het Bouwbesluit zijn de voorschriften voor het toepassen van een brandslanghaspel in een gebouw omschreven. Voor gebouwen wordt afhankelijk van de gebruiksfunctie en oppervlakte verdeling het aantal brandslanghaspels voorgeschreven. Als vuistregel geldt dat in een gebouw, ruimte of verdieping groter dan 500m2 een brandslanghaspel aanwezig moet zijn. De minimale wateropbrengst per brandslanghaspel moet minimaal 21.67 liter per minuut zijn. Bij bepaling van het aantal brandslanghaspels moet elk punt van een vloer van de gebruiksfunctie met bluswater kunnen worden bereikt. Om dat te bewerkstelligen mag de loopafstand tussen een brandslanghaspel en enig punt van de vloer niet groter zijn dan de lengte van de brandslang plus vijf meter. Deze vijf meter noemen we de worplengte.


In welke frequentie moeten brandslanghaspels onderhouden worden? Onderhoud frequentie brandslanghaspels is eenmaal per jaar. Controle en keuring van brandslanghaspels dient volgens NEN671-3 uitgevoerd te worden. Dit houdt in dat ieder jaar brandslanghaspel controle plaatsvindt en in ieder vijfde jaar uitgebreid onderhoud aan brandslanghaspels. Tijdens het uitgebreid onderhoud wordt de brandslang op de maximale werkdruk gecontroleerd ( beproefd ). Dit om na te gaan of de brandslang betrouwbaar is. Na enige tijd worden brandslangen poreus. De gebouweigenaar, gebouwbeheerder of gebruiker dient een logboek blusmiddelen bij te houden. Hier moeten de precieze locaties van alle brandslanghaspels in het gebouw en per brandslanghaspel de technische gegevens + staat van onderhoud in worden vermeldt. Tijdens het onderhoud aan een brandslanghaspel wordt de legionella klep ook gecontroleerd. 


Brandslanghaspel monteren? Neem gerust contact op.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb