ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

ROOKMELDER DRAADLOOS GEKOPPELD


Draadloos koppelbare rookmelders van professionele kwaliteit. Draadloos koppelbare rookmelders, hittemelders en koolmonoxide melders voor woning en bedrijf. Installatiebedrijven zijn al jaren zeer enthousiast over het complete melder aanbod welke voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit. Voordeel voor u als klant is de minder benodigde installatietijd. Alle verkrijgbare rookmelders en accessoires worden al geruime tijd in de Utiliteit toegepast. Draadloos koppelbare rookmelders, hittemelders en koolmonoxidemelders staan garant voor grote kwaliteit en betrouwbaarheid. Tijdens productie wordt iedere melder meerdere keren getest en gekeurd conform Europese regelgeving, EN14604. Behalve aanwezigheid van goede rookmelders mogen brandblussers in uw woning of bedrijfspand niet ontbreken.  


Voor de Nederlandse markt hebben diverse draadloos koppelbare-rookmelders het Komo keurmerk. Komo is een belangrijk keurmerk voor in de bouw waar veel draadloos koppelbare rook- en hittemelders worden geïnstalleerd. Vanwege de storing ongevoeligheid, betrouwbaarheid en mogelijkheden tot onderling koppelen worden draadloos koppelbare rookmelders voorgedragen en geadviseerd. De 230V melders communiceren met elkaar door middel van RF sokkels. De rookmelder die rook detecteert zend radiografisch een code die door andere rookmelders opgepakt wordt. Deze rookmelders gaan ook direct in alarm. De code is voor elke rookmelder gelijk (fabriekscode) zodat alle rookmelders standaard vanuit de verpakking al met elkaar kunnen communiceren. Elke RF rookmelder heeft een eigen huiscode. Het instellen van deze code is aan te bevelen om te voorkomen dat er communicatie met rookmelders in naburige panden plaatsvindt. Iedere ontvanger heeft naast de fabriekscode 30 geheugen plaatsen waar 30 verschillende huiscodes in kunnen worden opgeslagen. RF rookmelders zijn selectief op elkaar in te leren. Hiermee wordt bepaald welke melders op elkaar reageren en welke niet.  


RF INSTALLATIES KUNNEN MET RF ACCESSOIRES UITGEBREID WORDEN:

 

  • test en hush functie op afstand
  • handalarm brandmelder, flitslicht-trilpad
  • relais aansturing (koppeling alarmcentrale of extra signaalgever)
  • lokaliseren van geactiveerde melder op afstand (memory functie)
  • Interface tussen IC-signaal (interconnect, bedraad) en RF-signaal (draadloos)
  • Interface voor aansturing door middel van extern contact (bijv. sprinklersysteem)

 

De bewezen techniek van het onderling draadloos koppelen van rookmelders is nu ook beschikbaar voor de batterij gevoede RF (600 serie) rookmelders. Het koppelen van batterij gevoede rookmelders kan bedraad en draadloos. Draadloos koppelen kan heel eenvoudig met de insteekbare RF module (146 serie). Hiermee wordt draadloos koppelen tot stand gebracht. Nieuw zijn de draadloos koppelbare rookmelders met lithium batterij (10 jaar). 


In deze rookmelder is reeds een RF module gemonteerd om rookmelders draadloos te koppelen. Deze hoeft u niet meer zelf in de rookmelder te plaatsen. Op afstand bedraad of draadloos (RF) gekoppelde rook-, hitte- en CO-melders bedienen? Dat kan met de nieuwe controle unit. De controle unit heeft 3 functies: Test, Locate en Silence. Wanneer de melders in rust zijn, kunt u de drukknop op de controle unit gebruiken om alle melders te testen. Als de melders in alarm zijn, kunt u de drukknop gebruiken om de bron van het alarm te lokaliseren (locate). Hierbij gaan alle melders in rust behalve de melder die het alarm begon. Drukt u de knop daarna opnieuw in dan gaan alle melders uit alarm (silence). Koop behalve rookmelders ook brandblussers


Deze gecertificeerde draadloos koppelbare rookmelders zijn een uitkomst bij projecten in de renovatiebouw, in de nieuwbouw, in alle particuliere woningen en de klein zakelijke markt. In monumentale panden hoeven er bijvoorbeeld geen sleuven, voor het netjes wegwerken van bekabelingen in wanden uitgefreesd te worden waarmee u veel geld door tijdrovende werkzaamheden uitspaart en overlast door ronddwalend stof door uw gebouw voorkomt. Ook voorkomt u dat er kabelgoten langs wanden en plafonds worden geplaatst waarmee tijd en geld worden bespaard. Koppelbare rookmelders zijn de allerbeste rookmelders voor studentenhuis, woning, appartement, vakantiehuis, praktijk en klein zakelijk gebruik. 


Advies rookmelders en brandblussers? Neemt gerust contact op.