ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

BLUSMIDDELEN RIETEN DAK


Blusmiddelen rieten dak woning. In het verleden werden sprinklerinstallaties op rieten daken incidenteel toegepast omdat er geen standaard systemen waren en was elke installatie brandveiliger. Ander niet onbelangrijk nadeel van dit soort installaties was dat deze pas in werking traden wanneer de kranen handmatig werden opengezet. Met de komst van het rieten daken sprinklersysteem behoort dit nadeel tot het verleden. Betaalbaar sprinkler blussysteem rieten dak detecteert brand zodra de eerste vlamverschijnselen zichtbaar zijn. De computer stelt het blussysteem in werking en genereert een doormelding. Het enige TNO goedgekeurde sprinklersysteem dat voldoet aan Bouwbesluit Art. 2.71. Indien de Gemeente bij het verlenen van een bouwvergunning een bescherming tegen vliegvuur verplicht stelt kan men kiezen voor het aanbrengen van een goedgekeurde brandwerende coating of een sprinklersysteem. 


Webshop brandblussers voor woningen met rieten daken. Een brandblusser is natuurlijk vele malen goedkoper dan het beschreven sprinklersysteem voor huizen met een rieten dak. Wat is het beste blusmiddel om brand in een rieten kap woning effectief te blussen? In de webshop schuim brandblussers met AFFF blusmiddel. AFFF schuim blusmiddel is het beste blusmiddel dat een sterk indringende en meest effectieve werking heeft op moeizaam te blussen compacte in brand staande rieten kap of ander in brand staand object. De schuim brandblussers in de shop zijn (incl. keuringssticker en montagebeugel) online te bestellen.


Brandvertragers rieten dak woning. Brandvertragers zijn coatings die het riet op daken van woningen brandvertragend maken. Geen enkele coating kan een rieten dak onbrandbaar maken, wel brandvertragend. Een te bouwen woning mag binnen 15 meter van de perceelgrens conform NEN 6063 geen brandbaar rieten dak hebben. De bouwer moet dit aan kunnen tonen. In de Nederlandse norm NEN 6063 wordt een beproevingsmethode omschreven voor de bepaling van het brandgevaarlijk zijn van daken (vliegvuur proef). Het gewone rieten dak met een open of gesloten constructie komt niet door deze proef. Een rieten dak met een brandvertrager impregneren haalt de proef wel en is dus een onbrandbare dakbedekking in de zin der wet. Het brandwerend coaten van rieten daken, de apparatuur waarmee dit gebeurt en de wijze waarop de coating wordt aangebracht is zeer belangrijk voor de duurzaamheid van het rieten dak.


Hoewel de brandveiligheid na impregneren van het rieten dak groter is dan bij een traditioneel dak zal de Gemeente toch nog vaak brandwerende behandeling eisen. Bouwaanvraag woning naar Gemeente. Indien de woning binnen 15 meter van erfafscheiding ligt en het rieten dak moet tegen vliegvuur volgens NEN 6063 behandeld worden. Gemeente zal vragen hoe u aan de NEN 6063 eis gaat voldoen. Kiest u sprinkler op het rieten dak dan heeft u op papier al voldaan aan de brandveiligheidseis uit het Bouwbesluit. De Gemeente zal uw bouwaanvraag snel goedkeuren. Belangrijker is dat u en uw eigendommen optimaal tegen een brand beschermd zijn. U heeft dus een prima argument voor het verlagen van de woonhuis brandverzekering premie. Aanvullende brandpreventie middelen in woningen met rieten daken of kappen zijn draagbare schuimblussers. Webwinkel schuim brandblussers om rieten daken veilig en adequaat te blussen.


Brandblusser brand rieten dak blussen? Neem gerust contact op. 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb