ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

HOME » SOORTEN » SCHUIMBLUSSERS » BRANDKLASSEN

Schuimblussers. Een draagbare schuimblusser is ontworpen voor het blussen van brandklasse A en B beginbranden. Onder een brandklasse verstaat men een groep van gelijksoortige branden geordend naar de aard van brandende stoffen. Brandklasse A geeft dus aan dat het blusmiddel geschikt is voor blussen van vaste stoffen als hout, papier en textiel. Brandklasse B geeft aan dat het blusmiddel geschikt is voor het blussen van vloeistoffen en vloeibaar wordende stoffen.

 

Brandklassen worden met pictogrammen en de desbetreffende letter op brandblussers weergegeven. De blussende werking van schuim is afdekking van de brandende vaste of vloeistof om deze zodoende af te sluiten voor zuurstof. Op deze wijze ontstaat er een tekort aan zuurstof in de brandhaard. Zonder voldoende zuurstof kan een brand niet meer voortduren. Een tweede blussende werking van het blusschuim is dat sterke temperatuurdaling plaatsvindt. Bepaalde schuimblussers zijn behalve op o.a. brandklasse A en B beginbranden eveneens geschikt voor veilig blussen van een elektriciteitsbrand tot 1000 volt. Dit moet wel expliciet op het brandblusser etiket vermeldt worden. Volgens de wet voldoet u met 6-liter-schuimblussers in kantoorpanden of andere bedrijfsmatige toepassingen aan de eisen

 

Blusschuim is een mengsel van water en schuimvormend middel. Normaal gesproken is de SVM verhouding 1 tot 6 procent SVM. De hoeveelheid lucht wordt bepaald door de manier waarop het blusschuim wordt aangemaakt. Men spreekt hier van een verschuimingsgetal, het aantal keer dat de vloeistof ( mengsel van water en schuim ) in volume toeneemt na verschuiming. In schuimblussers wordt een zwaar schuim gebruikt. Met een minimale hoeveelheid water wordt een enorme hoeveelheid schuim gevormd. Er zijn 3 soorten schuim, verdeeld naar het verschuimingsgetal.

 

SOORTEN BLUSSCHUIM SCHUIMBLUSSER: 

  • zwaar blusschuim: 4 - 20 ( draagbare brandblussers )
  • middel blusschuim: 20 - 200
  • licht blusschuim: > 200

 

Naast conventionele stalen brandblussers kunt u bij ons ook de onderhoudsarme schuimblussers en poederblussers in de webwinkel kopen. Met onze draagbare onderhoudsarme brandblussers 10 jaar lang geen kosten voor onderhoud.


 Onderhoudsarme schuimblusser kopen? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb