ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

HOME » KEUREN » BRANDSLANGHASPELS

KEUREN BRANDSLANGHASPELS EMMEN | DRENTHE


Keuren brandslanghaspels Emmen. Controle en onderhoud aan brandslanghaspels dient volgens de NEN-EN 671-3 uitgevoerd te worden. Het keuren en onderhouden van brandslanghaspels moet door een daartoe REOB opgeleide deskundige onderhoudsmonteur verricht worden. Brandslanghaspels hebben als groot voordeel dat er altijd een onbeperkte voorraad aan bluswater voorhanden is. Een brand slanghaspel is ontworpen voor brandbestrijding in brandklasse A ( vaste stoffen ) zoals hout, papier en textiel branden.


NIEUWE BRANDSLANGHASPEL OPGEHANGEN?

Heeft u voor in uw bedrijfspand (een) nieuwe brandslanghaspel(s) gekocht en is de brandslanghaspel installatie gereed? Houdt er dan rekening mee dat na het ophangen en aansluiten van brandslanghaspels op de waterleiding deze nog voorzien moeten worden van een brandslanghaspel keuringsticker. Mocht er brand ontstaan dan kunt u aan uw brandverzekering tonen dat u aan de voorschriften en verplichtingen binnen het brandveilig gebruik van gebouwen heeft voldaan. Wilt u brandslanghaspels of blusmiddelen kopen voor uw bedrijfspand? Breng een bezoek aan onze blusmiddelen webwinkel.


TERMIJN KEUREN BRANDSLANGHASPEL?

De termijn voor het keuren van brandslanghaspels wordt toegelicht in de onderhoudsnorm NEN-EN 671-3. Deze norm vereist jaarlijks onderhoud aan alle soorten brandslanghaspels. De jaarlijks uit te voeren brandslanghaspel keuring dient om brandslanghaspels gebruiksklaar te houden. Behalve een uitgebreide visuele controle worden onderdelen zoals het haspelblad, de lagers, brandslang, kranen en de straalpijp op defecten, lekkages en afwijkingen gecontroleerd. Na het uitvoeren van het onderhoud en keuren moet de brandslanghaspel onderhoud keuringsticker aangebracht worden.


5 JAARLIJKS | UITGEBREID ONDERHOUD EN KEUREN BRANDSLANGHASPEL?

In ieder 5e jaar dient volgens NEN-EN 671-3 verplicht uitgebreid onderhoud aan brandslanghaspels verricht te worden. Aanvullend op het verplichte  jaarlijks onderhoud moeten brandslangen op de maximale werkdruk conform NEN-EN 671 ontwerpnorm getest worden. Deze test wordt ook wel het afpersen van brandslangen genoemd en is een essentieel onderdeel inzake de betrouwbare werking van brandslanghaspels voor het moment dat u bij brand de brandslang echt nodig heeft. De slangen op brandslanghaspels worden na verloop van tijd poreus wat voor kleine scheurtjes en lekkages zorgt. Na het afpersen dient de sticker "slang beproefd conform EN671-3" op de haspel geplakt te worden. Wanneer een brandslang niet tijdig wordt vervangen kan het zijn dat de blusdruk vanuit de straalpijp niet voldoende is waardoor de waterstraal niet ver genoeg reikt. Deze situaties kunnen ontstaan doordat er bijvoorbeeld water ergens vanuit de brandslang lekt door porositeit vanwege ouderdom, uitdroging en slijtage van de brandslang.


BRANDSLANGHASPEL VERVANGEN?

Brandslanghaspels hoeven niet bij een bepaalde leeftijd verplicht voor nieuwe vervangen te worden. Bij goed jaarlijks uitgevoerde controles gaan brand slanghaspels tientallen jaren mee. Is een brandslanghaspel in een koude en vochtige omgeving gesitueerd dan zal deze mogelijk sneller vervangen moeten worden. Handig is het om bij het bestellen van nieuwe brandslanghaspels om ook de vierkante en ID brandslanghaspel pictogrammen te bestellen.

 

Keuren-brandslanghaspel? Neem gerust contact op.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb