HOME » BRANDMELDER THUIS

Een brandmelder thuis op de juiste plaats opgehangen, periodiek getest en onderhouden heeft een zeer cruciale rol bij het beperken van het aantal slachtoffers door brand. Een brandmelder redt mensenlevens. Als er in huis brand is verspreidt de rookontwikkeling zich uitermate snel. Een brandmelder alarmeert in de beginfase van brand. In de regel heeft u slechts drie minuten na de het eerste alarmsignaal om veilig de woning te verlaten. Installeer een brandmelder in iedere ruimte op iedere verdieping en bij de meterkast. Effectieve brandmelders zijn draadloos koppelbare brandmelders welke eenvoudig zijn te installeren. 


Wanneer één brandmelder rook detecteert geven nl. alle gekoppelde brandmelders alarmsignaal. Test brandmelders minstens één keer per maand zodat u zeker weer dat de brandmelders ook na enige tijd nog goed functioneren. Een brandmelder ophangen dient op strategische plaatsen aan plafonds te geschieden. Hang standaard brandmelders niet in de keuken of badkamer om valse alarmering (stoom) te voorkomen. De beste brandmelder in keuken en badkamer is een hittemelder. Zorg ervoor dat de vluchtwegen in huis vrij van rommel zijn plus dat deuren en ramen eenvoudig te openen zijn. Oefen met uw familie hoe deze ten tijde van een brand zo snel mogelijk op een veilige wijze de woning kunnen verlaten en spreek een plaats af waar iedereen verzameld. Een goede verzamelplaats is iets blijvends zoals een boom of lantaarnpaal op een veilige afstand aan de voor- of achterkant van uw woning


Koolmonoxide is een onzichtbaar, reukloos en kleurloos dat ontstaat wanneer brandstoffen zoals hout, aardgas, propaangas onvolledig verbranden. Slecht onderhouden kachels zijn potentiële bronnen van koolmonoxide. Ander gevaar door koolmonoxide is wanneer er gedurende een langere tijd een motor in een kleine afgesloten ruimte blijft draaien. Een persoon kan al worden vergiftigd door een geringe hoeveelheid koolmonoxide gedurende een langere tijd of door een grotere hoeveelheid koolmonoxide in een korter tijdsbestek.


De gevaren van blootstelling aan koolmonoxide is afhankelijk van een aantal variabelen waaronder de gezondheid van slachtoffers. Zuigelingen, zwangere vrouwen en mensen met astma, hart- en vaatziekten worden reeds zwaarder getroffen bij een lagere concentratie van koolmonoxide dan personen met een goede conditie. Goede plaatsen om koolmonoxide melders op te hangen zijn bijvoorbeeld in de nabijheid van geiser, CV en andere verbrandingsapparaten. Regelmatig vernemen we vanuit de media dat er slachtoffers door koolmonoxide vergiftiging zijn gevallen. Het persoonlijk leed is in deze situaties groot. Zorg dat er goed functionerende brandmelders, hittemelders en ook sprayblussers zijn. Webshop sprayblussers per IDeal kopen.


Neem de tijd om de juiste brandblusser te kopen. Er zijn namelijk meerdere brandblussers geschikt voor het blussen van brand in uw woning. Met een standaard schuimblusser is het niet verstandig om een frituurbrand te gaan blussen. In de brandblusser webwinkel bieden wij meerdere blussers geschikt voor de brandpreventie in huis. Deze brandblussers zijn ook voor meerdere typen brandklassen - dus in meerdere brandklassen geschikt.


Brandblusser voor in huis kopen? Neem gerust contact op.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb