ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

HOME » KEUREN » CO2 BLUSAPPARATEN

KEUREN BRANDBLUSAPPARATEN EMMEN | DRENTHE


Keuren brandblusapparaten Emmen? Termijn keuren schuim, poeder, Co2 brandblusapparaten is jaarlijks. Keuring brandblussers door BlusPunt Brandblussers is voordelig. Als uitgangspunt voor het keuren en controleren van Co2-brandblussers wordt net als bij andere draagbare brandblussers, zoals poeder en schuim brandblussers, de op de cilinder vermelde of ingeslagen productiedatum genomen. Co2 brandblussers worden ook kooldioxide koolzuursneeuw en koolzuurgasblussers genoemd. Co2 brandblussers in de webwinkel met 2-kilo en 5-kilo koolzuurgas per IDeal kopen. Informatie keuren schuim, poeder en Co2 blusapparaten? Neem gerust contact op.


ONDERHOUD CO2 BRANDBLUSSERS:

NEN2559 schrijft minimaal 1x per twee jaar onderhoud aan Co2 brandblussers voor. Dit uit te voeren onderhoud aan Co2 brandblussers dient om deze veilig en gebruiksklaar te houden. Bij Co2 brandblussers moet het bruto gewicht worden gewogen. Deze brandblusser "weegcontrole" is vooral om te controleren of er tussentijds geen koolzuurgas uit de Co2 brandblusser is weggelekt. Onderhoud aan Co2 brandblussers geeft u de zekerheid dat de Co2 blusser voldoet aan de inhoud marge zodat u in het geval van brand zeker weet dat de Co2 brandblusser op dat moment ook echt zijn werk doet en voldoende Co2 blusgas bevat. In bedrijven adviseren wij Co2 brandblussers met 5-kg inhoud. 


10e JAAR | REVISIE EN HERVULLEN VAN CO2 BRANDBLUSSERS:

Co2 brandblussers dienen in het 10e jaar gereviseerd te worden. Bij revisie van Co2 brandblussers ondergaan Co2 brandblussers een uitgebreide inwendige inspectie en wordt de cilinder op druk beproefd. Wanneer de cilinder na de druktest is goedgekeurd wordt er een inslagnummer op de hals van een Co2 brandblusser ingeslagen. Naast deze handelingen wordt tevens het normale en het uitgebreide onderhoud aan Co2 brandblussers uitgevoerd. Direct na de werkzaamheden wordt het ronde etiket "gereviseerd" op de Co2 brandblussers aangebracht. Het reviseren en hervullen van Co2 brandblussers is kostbaar en veelal duurder dan nieuwe Co2 brandblussers kopen. Houd er wel rekening mee dat wanneer te hervullen Co2 brandblussers tijdelijk door uw brandblusser leverancier uit uw bedrijf worden meegenomen plus dat uw leverancier gedurende de afwezigheid van uw eigen Co2 brandblussers tijdelijke brandblussers ter vervanging plaatst. Dit wordt ook wel het plaatsen van Co2 ruilcilinders of Co2 servicewissel genoemd.


20e JAAR | VERVANGEN CO2 BRANDBLUSSERS:

Co2 brandblussers moeten volgens voorschrift in het 20e jaar vervangen worden voor nieuwe Co2 blussers. Dit is binnen de NEN2559 een brandpreventieve maatregel welke genomen is omdat de kwaliteit van 20 jaar in het veld aanwezig zijnde Co2 brandblussers niet meer als voldoende wordt geacht.

 

Co2-brandblusser-kopen? Neem gerust contact op.