ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

KEUREN BLUSAPPARATEN EMMEN | DRENTHE


Keuren blusapparaten Emmen? Voordelig keuren van poeder, schuim en Co2 brandblusapparaten met BlusPunt Brandblussers. Onderhoud en keuring volgens NEN2559. Tip: wanneer u schuimblussers moet vervangen of een nieuwe vulling moet geven attenderen wij u op onze nieuwe onderhoudsarme schuimblussers. Brandblussers voor bedrijven met poeder en schuim in de webwinkel kopen. Onderhoudsarme schuimblussers hebben slechts eenmaal per twee jaar een optische controle nodig en pas in het tiende jaar opnieuw vullen! Dus slechts eenmaal in twintig jaar hervullen! Total Cost of Ownership die lager uitvalt t.o.v. metalen schuimblussers. Onderhoudsarme schuimblussers met Rijkstypekeur online kopen.


VOORSCHRIFT KEUREN SCHUIMBLUSSERS:

NEN2559 schrijft voor minimaal 1x per twee jaar onderhoud aan schuim brandblussers voor.


5e JAAR  |  KEUREN EN HERVULLEN SCHUIMBLUSSERS

Schuimblussers bevatten een inhoud op waterbasis en dienen in ieder 5e jaar te worden voorzien van een nieuwe schuimvulling. Na uitgevoerd uitgebreid onderhoud wordt naast of onder de NEN2559 keuringsticker het ronde etiket "uitgebreid onderhouden" op schuim brandblussers geplakt. Tevens moet direct hierna ook het rechthoekige etiket "blusstof vervangen" op de schuim brandblusser aangebracht worden. Zo is ook direct voor personen welke geen kennis over onderhoud aan schuimblussers bezitten zichtbaar wanneer de blusstof vervangen moet worden. Uitzondering zijn onderhoudsarme blussers. Hiervan dient de vulling pas in het tiende jaar vervangen te worden.


10e JAAR  |  KEUREN EN HERVULLEN SCHUIMBLUSSERS:

Schuimblussers dienen in het 10e jaar ook gereviseerd te worden. Bij de revisie van schuimblussers ondergaan alle schuimblussers een uitgebreide inwendige inspectie en wordt de cilinder op druk beproefd. Naast deze handelingen wordt tevens het normale en het uitgebreide onderhoud aan draagbare schuimblussers uitgevoerd. Direct na deze werkzaamheden wordt het ronde etiket "gereviseerd" op schuimblussers aangebracht. Het reviseren en hervullen van schuimblussers is een kostbare zaak en vaak duurder dan het kopen van een nieuwe schuimblusser


15e JAAR  |  ONDERHOUD EN HERVULLEN SCHUIMBLUSSERS

Schuimblussers bevatten een inhoud op waterbasis en dienen in het 15e jaar te worden voorzien van een nieuwe schuimvulling. Na uitgevoerd uitgebreid onderhoud wordt naast of direct onder de NEN2559 keuringsticker het ronde etiket "uitgebreid onderhouden" op de schuimblussers geplakt. Hierna moet het rechthoekige etiket "blusstof vervangen" op de blusser geplakt worden. Zo is zichtbaar wanneer de schuimvulling voor het laatst vervangen is. 


20e JAAR  |  VERVANGEN SCHUIMBLUSSERS:

Schuimblussers dienen volgens voorschrift in het 20e jaar vervangen worden voor nieuwe schuimblussers. Dit is binnen de NEN2559 een brandpreventieve maatregel welke genomen is omdat de kwaliteit van 20 jaar in het veld aanwezige schuimblussers niet meer als voldoende wordt geacht.

 

Schuimblussers-keuren? neem gerust contact op.