ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN EN VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN

BLUSDEKEN KEUKEN | ERKEND en ERGONOMISCH


Blusdekens kunt u online kopen. Van essentieel belang is de grootte van de blusdeken en of de blusdeken aan norm 1869:1997 voldoet. Naast een blusdeken in de keuken luidt ons advies om ook een vet sprayblusser (brandklasse F) in de keuken van uw bedrijf of woning nabij het fornuis en waar gefrituurd wordt op te hangen. De beste keuken brandblusser voor bedrijven is de "brandblusser horeca" en voor in uw keuken thuis de "sprayblusser thuis".

 

Blusdekens zijn behalve voor het doven van een frituurbrand, vetbrand, vlam in de pan of brand in de prullenbak ook uitermate geschikt voor het doven van brandende kleding, Omdat het direct de hitte, veroorzaakt door de vlammen wegneemt. Met een blusdeken worden ernstigere brandwonden voorkomen. In een keuken waar een groot risico op brand is komt een brand blusdeken tot zijn recht. De blusdeken hangt u aan de wand of aan de binnenzijde van een (keuken)kast. Bij een beginnende keukenbrand trekt u de blusdeken uit de houder en dekt de brand af.

 

Als u een blusdeken over een brandende frituurpan of andere vloeistofbrand heeft moeten leggen dat laat de blusdeken dan minimaal een half uur liggen. Dit om te voorkomen dat er nieuwe zuurstof bij de brandende vloeistof kan komen. Wanneer de temperatuur van de brandende vloeistof in de pan nog hoog is en zich nog (na)bij de zelf ontbrandingstemperatuur bevindt dan bestaat de kans dat de brand uit zichzelf herontsteekt. Het is namelijk voor uw persoonlijke veiligheid van groot belang om niet te snel te gaan kijken of de brand onder de brandblusdeken uit is. 

 

Een brand begint vaak in een keuken. Vlam in de pan ontstaat doordat olie of vet in de pan oververhit raakt. Ook kan het zijn dat er te weinig frituurvet of bakolie in de pan zit.  Ook kan er sprake zijn van een defecte thermostaat. Schakel bij een keukenbrand direct de warmtebron en wasemkap uit. Blus een pan met vet nooit met water. Hierdoor ontstaat een explosieve steekvlam. Zorg ervoor dat u wel een erkende blusdeken in de keuken heeft. De blusdeken welke op de afbeeldingen is afgebeeld voldoet aan de vereiste regelgeving NEN 1869:1997. Blusdeken afmeting 1.10 x 1.30 meter. Eenvoudig met schroef aan wand of kast te bevestigen. Bedienen is eenvoudig vanwege het ergonomische ontwerp. Aan de onderzijde bevinden zich handvat openingen waardoor u de blusdeken na uittrekken direct juist vast heeft.


Heeft u vragen over een brandblusser of blusdeken voor in de keuken, neem gerust contact op. Het is van zeer groot belang dat u de juiste brandblusser voor in de keuken koopt. Een blusdeken dient meer als aanvulling op een brandblusser in de keuken. Er zijn meerdere soorten keukenblussers te koop. De metalen keuken brandblussers worden ook wel vetblussers genoemd. Deze vet brandblussers zijn voor bedrijfsmatige brandpreventie in grootkeukens bedoeld. De sprayblusser is ontworpen voor adequate brandpreventie in keukens van woningen. Voor het blussen van een in brand staande friteuse of vlam in de pan, ovenbrand zijn Co2-brandblussers ( 2-kg en 5-kg ) ook prima keukenblussers. 


Advies brandblusser keuken? Neem gerust contact op.

 

 

 

 


Rating: 5 sterren
41 stemmen
blusdeken kopen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb